Slovenija

Poljak preko Slovenije prevažal šest ilegalnih prebežnikov

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v petek na počivališču Mlake na odseku hitre ceste med Razdrtim in Vipavo ustavili 39-letnega državljana Poljske. Slednji je v tovornem delu avtomobila prevažal več tujcev, ilegalnih prebežnikov. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor, so danes sporočili s PU Nova Gorica.

Poljskemu vozniku so policisti sprva odvzeli prostost in odredili pridržanje v policijskih prostorih. Novogoriški kriminalisti so ugotovili, da je Poljak v osebnem avtomobilu slovenskih registrskih številk vozil štiri državljane Egipta, enega državljana Sirije in enega državljana Afganistana, vsi so bili brez dokumentov. Kasneje se je izkazalo, da so tujci nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Tujci so takoj zaprosili za mednarodno zaščito in so jih po končanem postopku odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

Kot so izpostavili na Policijski upravi (PU) Nova Gorica, je Poljak ilegalne prebežnike prevažal v tovornem delu avtomobila in s tem povzročil nevarnost za življenje in zdravje teh oseb. Zato so ga novogoriški kriminalisti v soboto s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku na Okrožnem sodišču v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor v solkanskih zaporih.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button