AktualnoSlovenija

Policisti NPU glede pogodbe z Dnevnikom obiskali še STA

Policisti NPU so danes opravili informativni pogovor z vodjo marketinga STA. Zanimala jih je kompenzacijska pogodba s časopisno hišo Dnevnik. Kot so povedali v marketingu STA, sta bila policista, ki sta imela s seboj tudi kopijo pogodbe, označeno z žigom poslovna tajnost, korektna, STA pa da zaupa v policijski postopek.

Informativni pogovor je trajal nekaj manj kot uro, policista pa so med drugim zanimali kompenzacijski dogovori tudi z drugimi mediji, v okviru katerih STA oglašuje svoje storitve, saj Dnevnik ni edini, s katerim STA sodeluje na takšen način.

“Gre torej za klasične kompenzacijske pogodbe, vsaka objava oglasa pa je cenovno ovrednotena,” so povedali v marketingu STA, kjer so poudarili, da so oglasi vezani izključno na tržno dejavnost agencije, ki je trenutno tudi edini vir prihodkov agencije, glede na to, da vlada letos v nasprotju z zakonom ne plačuje javne službe, ki jo opravlja STA.

Policista sta sicer, kot so povedali na STA, pojasnila, da zbirata informacije na podlagi dveh prijav: prijave nadzornika STA Radovana Cerjaka zaradi suma oškodovanja STA zaradi kompenzacijske pogodbe, pa tudi anonimne prijave proti Cerjaku, da je kopijo pogodbe, označeno kot poslovna skrivnost, nepooblaščeno odnesel s seje nadzornega sveta. Na podlagi zbranih informacij naj bi o nadaljnjem postopku ali njegovi ustavitvi odločilo specializirano državno tožilstvo.

Maja so policisti NPU o omenjeni pogodbi sicer spraševali tudi v oglasnem oddelku Dnevnika.

STA medtem ostaja brez financiranja javne službe že 153 dni. Na pobudo vladnega urada za komuniciranje pa so na ministrstvu za kulturo vložili v proceduro uredbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije, so za STA pojasnili na ministrstvu. Dodali so, da bo za obravnavo pripravljena v kratkem. Direktor STA Bojan Veselinovič pa je v torek sklical skupščino družbe STA, namenjeno pregledu dokumentacije, ki jo vlada omenja kot razlog za zaustavitev financiranja javne službe. Dokumentacijo je STA sicer vladi poslala 22. aprila.

Source
STA

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button