Policisti na Celjskem in Koroškem zaznali več kršitev v prometu v okolici šol in vrtcev

Pri jutranjem poostrenem nadzoru cestnega prometa v okolici šol in vrtcev na celotnem območju Policijske uprave Celje so policisti zaznali 24 kršitev, od tega med drugim 13 prekoračitev hitrosti v okolic šol, dva voznika sta med vožnjo telefonirala, en otrok pa v vozilu ni bil pripet. Policisti bodo nadzore v okolici šol in vrtcev nadaljevali.

 

Poostren nadzor cestnega prometa v okolici šol in vrtcev so policisti celjske policijske uprave izvajali danes med 7. in 9. uro. Poleg omenjenih kršitev so ugotovili še, da v petih vozilih niso uporabljali zadrževalnih sistemov, tehnične napake so zaznali na dveh vozilih za prevoz otrok, en mladoletni kolesar pa ni uporabljal zaščitne čelade.

Že v četrtek dopoldne pa so policisti v Slovenj Gradcu pred eno od tamkajšnjih osnovnih šol obravnavali voznika začetnika, ki je mimo šole pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 77 kilometrov na uro. Voznika je doletela globa v višini 250 evrov, dobil pa je tudi pet kazenskih točk, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Source
STA
Back to top button