AktualnoSlovenija

Policija na petkovem protestnem shodu zaznala nekaj kršitev

Na petkovem neprijavljenem shodu v središču Ljubljane so policisti Policijske uprave Ljubljana zaznali dve kršitvi zakona o nalezljivih boleznih, v primeru katerih vodijo prekrškovni postopek. Petim osebam so izrekli opozorilo zaradi nenošenja mask in neupoštevanja razdalje, so za STA pojasnili na policijski upravi.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj pa bodo ukrepali v skladu z zakonodajo.

Na policijski upravi so sicer pojasnili, da so policisti v petek opravili varovanje neprijavljenega shoda, ki je potekal med 19. in 20. uro na območju centra Ljubljane ter se zaključil na Prešernovem trgu. Po njihovih ocenah se je zbralo okoli 500 oseb.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red, zagotavljali varnost udeležencev, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom. Shod je sicer potekal mirno, so navedli.

V petek so se leto dni po prvem kolesarskem protestu pred poslopjem državnega zbora v prestolnici namreč znova oglasili kolesarski zvonci v znak protesta proti ravnanjem oblasti, s katerimi se ne strinjajo. “Protestno gibanje je bilo v zadnjem letu eden izmed ključnih kritičnih glasov v državi, držalo je ogledalo represivni oblasti,” so med drugim prepričani v protestni ljudski skupščini.

Source
STA
Back to top button