Podobo obrambnega ministra Tonina prilepili na zid cerkve na Rožniku

Policija še zbira obvestila

Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nalepili podobo obrambnega ministra Mateja Tonina na električnem dvokolesu. Tonin se je odzval, da gre za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika.

Na rdečkasto pročelje sakralnega objekta na priljubljeni ljubljanski izletniški točki je tako nekdo nalepil podobo Tonina na električnem dvokolesu (hoverboard), s katero je predlani začel nastop na programski konferenci NSi-ja.

Mazaške akcije se nadaljujejo. Očitno so naši nasprotniki spoznali, da so šli s kljukastimi križi in zahtevami po smrti predaleč. To je očitno nov pristop, ki bi se mu samo nasmehnil, če ne bi šlo za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika. Delitve, ekstremizem in sovražni govor se že udejanjajo v vandalizmu. Samo še korak dalje in bodo ogrožena človeška življenja. To norost lahko ustavimo samo skupaj. Zdravilo je v strpnosti, dialogu in sodelovanju. Strnimo vrste za Slovenijo, ne drug proti drugemu,” je zapisal Tonin na Twitterju.

V NSi-ju so medtem na omenjenem družbenem omrežju zapisali, da uničevanje tuje lastnine ne sodi v našo družbo, pročelja zgradb in kulturni spomeniki pa da ne smejo postati prostor za samovoljno izmenjavo mnenj. “Eden od pravih prostorov za to je državni zbor, ki mu je treba vrniti ugled, da bo postal simbol demokracije in sobivanja različnosti,” so navedli.

Spomnili so, da so v poslanski skupini NSi-ja skupaj s kolegi poslanci iz SDS-a, SMC-ja, SNS-a in narodnih skupnosti podali poziv k umiritvi strasti in bolj kulturnemu izražanju mnenj v parlamentarnih razpravah v obliki zahteve za nujno seje dveh državnozborskih odborov. “Potrebnih bo več korakov, a v NSi verjamemo, da je to edina mogoča pot, ki nas vodi v prihodnost,” so sklenili.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževic je povedal, da so bili policisti obveščeni, da je do zdaj neznani storilec ponoči na pročelje sakralnega objekta na Rožniku nalepil en manjši in en večji plakat. O dogodku še zbirajo obvestila.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button