SlovenijaGospodarstvo

Podjetje Pet Pak po selitvi v Postojni odprlo nove proizvodne prostore

Družinsko podjetje Pet Pak, ki se je iz Ilirske Bistrice preselilo v Postojno, je danes ob prisotnosti ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška odprlo nove proizvodne prostore. Na novi lokaciji bo podjetje v prihodnjih letih podvojilo proizvodnjo in ustvarilo med 20 in 25 novih delovnih mest, od tega pa najmanj deset visokokvalificiranih.

Pet Pak, ki je na slovenskem trgu vodilno na področju proizvodnje visokokakovostnih izdelkov iz ekološko razgradljive PET plastike, je v Postojni zgradilo sodobne proizvodno-poslovne prostore v vrednosti 15,37 milijona evrov. Investicijo je s tremi milijoni evrov podprlo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, del so je financirali s posojilom SID banke, ostalo pa z lastnimi sredstvi, je v izjavi ob otvoritvi povedal direktor podjetja Ljubo Nadoh.

Družinsko podjetje kar 95 odstotkov celotne proizvodnje izvaža v Nemčijo, Španijo, Francijo, Italijo in na Nizozemsko, s svojo dejavnostjo pa je močno prisotno zlasti na področju kozmetične, prehranske in farmacevtske industrije. Novi prostori, na voljo imajo okoli 13.000 kvadratnih metrov površin, naj bi zadoščali za vsaj naslednjih deset let. Podvojitev sedanje proizvodnje v prihodnjih dveh letih bo po napovedih direktorja prinesla tudi nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v slavnostnem nagovoru ob otvoritvi dejal, da “je vsak gospodarski uspeh tudi uspeh okolja, v katerem je bil ustvarjen”. Izpostavil je trajnostno usmeritev podjetja Pet Pak in dodal, da je gre pri tem za strateško usmeritev podjetja že od njegovega začetka, ki je danes ena njegovih ključnih konkurenčnih prednosti.

Počivalšek je znova poudaril tudi potrebo po odločnejši podpori države razvojnim načrtom, ki krepijo gospodarsko moč regij in lokalnih skupnosti. Prepričan je, da bo Slovenija na srednji in dolgi rok zmagovala le, če bomo znali uskladiti razvoj v vseh regijah.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button