EUSlovenijaGospodarstvo

Počivalšek z evropskim komisarjem Reyndersom o varstvu potrošnikov

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je srečal z evropskim komisarjem Didierjem Reyndersom, pristojnim za pravosodje in varstvo potrošnikov. Govorila sta o prednostnih nalogah Slovenije na področju varstva potrošnikov v času slovenskega predsedovanja Svetu EU v drugi polovici letošnjega leta.

 

“Slovenija si prizadeva za vzpostavitev dobro delujočega notranjega trga, ki bo v luči hitrega razvoja in modernih tehnologij zagotavljal visoko stopnjo varstva ter krepil zaupanje potrošnikov. Osrednja naloga našega predsedovanja je zagotoviti dobro sodelovanje vseh držav članic in napredek na posameznem aktu,” je, kot so sporočili z ministrstva, dejal Počivalšek.

Slovenija po njegovih besedah podpira ambiciozen pristop potrošniške politike EU ter nadgradnjo prizadevanj za zaščito pravic potrošnikov. Ohranitev zaupanja potrošnikov v notranji trg in digitalno tehnologijo ter lajšanje prehoda na krožno gospodarstvo je ena izmed prioritet slovenskega predsedovanja, je dejal.

Sogovornika sta sodelovala na spletni okrogli mizi z naslovom Nova potrošniška agenda: Digitalna in zelena preobrazba EU. Počivalšek je dejal, da se vsi prilagajamo novi realnosti in razvijajoči se tehnologiji. “Potrošniki in podjetja so tisti, ki se soočajo z novimi izzivi in priložnostmi, na katere se moramo odzvati z ustrezno zakonodajo, učinkovitim nadzorom, sodelovanjem med pristojnimi organi in reševanjem morebitnih sporov,” je poudaril Počivalšek.

Področja, ki jih naslavlja nova potrošniška agenda, so potrebna za zagotovitev močne, enotne in učinkovite EU, ki se bo zmožna spoprijeti z notranjimi in zunanjimi izzivi, v iskanju ustreznih rešitev za vse državljane. Hitre spremembe, digitalizacija in epidemija covida-19 so namreč pokazale, da je treba v naslednjih petih letih zagotoviti ustrezno regulacijo, zlasti v povezavi z digitalno in zeleno preobrazbo EU, so navedli na ministrstvu.

Source
STA
Back to top button