AktualnoSlovenija

Počivalšek upa na vsebinsko razpravo o interpelaciji Kustečeve, ne na dnevnopolitični teater

Interpelacija ministrice za izobraževanje Simone Kustec bo zanimiva razprava, ki lahko prispeva k iskanju sistemskih rešitev, meni prvak SMC Zdravko Počivalšek. Upa, da “ne bo šlo samo za dnevnopolitični teater, ampak se bo zelo resno pogovarjalo o vsebini”. Kot je navedel, lahko problematiko šolstva razumemo le v kontekstu epidemiološke krize.

Predsednik SMC in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je na vložitev interpelacije Kustečeve, ki prihaja iz vrst SMC, danes odzval s krajšim zapisom na Facebooku.

Kot je navedel, bodo na interpelaciji poleg tematike aktualnega vodenja resorja lahko razpravljali tudi o podedovanemu stanju v šolskemu sistemu in “o načrtih ministrice Simone Kustec, kako nadoknaditi to noro leto”.

Po njegovih besedah je problematiko šolstva namreč mogoče razumeti samo v kontekstu epidemiološke krize. “Vsi si želimo odprtih šol in nemotenega izvajanja športnih dejavnosti. Ampak dajmo, prosim, razumeti, da razsaja huda epidemija,” je spomnil.

Pozval je k osredotočenju na vprašanje priprave načrta, kako bomo pri šoloobveznih generacijah in športnikih nadoknadili to izgubljeno leto. To bi morala biti sedaj najpomembnejša tema, je še navedel.

Poslanci Levice, LMŠ, SD in SAB so namreč danes v postopek DZ vložili interpelacijo ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Očitke so strnili v 20 točk. Med drugim ji očitajo nestrokovne in škodljive politike na področju organizacije vzgoje in izobraževanja v času epidemije, kar da je povzročilo najdaljše zaprtje šol in vrtcev v Evropi.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button