Počivalšek: Poslanska skupina SMC-ja ne bo podprla Erjavčeve kandidature za mandatarja

Poslanec Polnar povedal, da namerava ostati član poslanske skupine DeSUS-a

Predsednik SMC-ja Zdravko Počivalšek je sporočil, da je poslanska skupina SMC-ja soglasno odločila, da ne bo podprla kandidature Karla Erjavca za mandatarja.

 

Predsednik SMC-ja Zdravko Počivalšek je sporočil, da je poslanska skupina SMC-ja soglasno odločila, da ne bo podprla kandidature Karla Erjavca za mandatarja. Pred tem je Televizija Slovenija sicer poročala, da so po njenih neuradnih informacijah mnenja v poslanski skupini SMC-ja o sodelovanju v koaliciji deljena.

Kot je sporočil Počivalšek, bodo pripravili platformo, v kateri bodo dogovorili strategijo nadaljnjega delovanja stranke. Dejal je tudi, da ostajajo v SMC-ju odprti za dogovor z vsemi, ki želijo pozitiven razvoj Slovenije.

Na vprašanja Počivalšek ni odgovarjal. Tako tudi še ni znano, ali na glasovanju o konstruktivni nezaupnici, ki jo napovedujejo opozicijski LMŠ, SD, Levica in SAB, poslanci SMC-ja morda ne bi prevzeli glasovnic. O tem se namreč ugiba v zadnjih dneh.

Pogovor Erjavca s poslanci DeSUS-a

S svojimi poslanci se je danes sešel tudi predsednik DeSUS-a Karl Erjavec, ki bo skušal prepričati vse svoje poslance, da bi sledili odločitvi organov stranke.

Potem ko je za poslanca Roberta Polnarja izvršni odbor stranke DeSUS podprl pobudo, da se ga izključi iz stranke, je ta danes v DZ-ju povedal, da namerava ostati član poslanske skupine DeSUS-a in da iz nje ne namerava izstopiti. Odločitev stranke, da njuna ministra ne odstopita, pa je označil za čudaško, je poročala TV Slovenija

Pristojnost in nalogo za izključitev Polnarja ima sicer občinska organizacija Šentjur pri Celju, je v četrtek pojasnil Erjavec in ob tem izrazil pričakovanje, da Polnar že danes ali v začetku prihodnjega tedna ne bo več član stranke, s tem pa da tudi ne bo več član poslanske skupine.

Kot je znano, je svet DeSUS-a v četrtek izglasoval predlog za izstop iz koalicije in podprl strankinega predsednika pri kandidaturi za mandatarja.

Tonin: Vlada ima trdnih 47 glasov

Prvak NSi-ja Matej Tonin je v četrtek pozno popoldne prek Twitterja sporočil, da je po opravljenih pogovorih jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ-ju. Vsem poslancem se je zahvalil za državotvoren pristop, “kljub izjemnim pritiskom”.

Via
STA
Source
RTV MMC
Back to top button