Počivalšek napovedal pomoč zaposlenim v Safilu

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo danes obiskal Ormož, kjer se podjetju Safilo obeta zaprtje. Okoli 560 zaposlenim je zagotovil, da ima vlada dovolj sredstev za nadaljevanje ukrepov za zaščito delovnih mest.

Kot je na današnji novinarski konferenci ob prvi obletnici vlade dejal Počivalšek, slovenske javne finance predstavljajo trden temelj in so stabilne. “Na vladi imamo tako na voljo dovolj sredstev za nadaljevanje ukrepov, ki ščitijo delovna mesta. Nadaljevali bomo politiko spodbujanja investicij in verjamem, da bomo tudi za ta del našli rešitev,” je poudaril.

“Postavili smo temelje za pomembne projekte in reforme, ki nas čakajo v prihodnjih mesecih, in borili se bomo za vsako delovno mesto, še posebej na periferiji,” je napovedal. V SMC na prvo mesto postavljajo razvoj za vse regije, zato posebno pozornost posvečajo prav primerom, kot je ormoški, je dodal.

Italijanska skupina Safilo je v četrtek napovedala, da bo junija letos zaradi načrta za uravnoteženje proizvodnih zmogljivosti skupine s trenutnimi in prihodnjimi potrebami na trgu zaprla proizvodnjo očal v Ormožu. Zaradi tega bo brez dela ostalo 557 zaposlenih.

V Sindikatu kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI) so danes napovedali, da se bodo takoj vključili v pogovore z vodstvom in lastniki podjetja. Kot so napovedali, jih bodo skušali prepričati v opustitev takih načrtov, čeprav pogosto taka prizadevanja niso uspešna.

Source
STA
Back to top button