AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Počivalšek bo gostil neformalno srečanje ministrov za industrijo

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek bo danes na Brdu pri Kranju gostil neformalno srečanje ministrov EU, pristojnih za industrijo. Razprava bo usmerjena v izmenjavo mnenj o pomenu prehoda industrije v krožno gospodarstvo ter prispevku ustvarjalnosti in digitalizacije pri hitrejšem prestrukturiranju gospodarstva v krožni gospodarski model.

Tema današnjega zasedanja bo Gradimo zeleno, ustvarjalno in pametno prihodnost. Kot so zapisali na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, izhaja iz dveh prednostnih nalog slovenskega predsedovanja na področju sveta za konkurenčnost, in sicer prehoda v krožno gospodarstvo in ustvarjalne industrije kot generatorja dodane vrednosti v gospodarstvu.

Ministri oz. vodje delegacij se bodo v današnji razpravi osredotočili na tekstilno industrijo in energetsko intenzivne industrije, pri čemer bodo predstavili stališča glede ukrepov, ki se jim zdijo najpomembnejši za gradnjo krožne, ustvarjalne in pametne prihodnosti za ta dva industrijska sektorja. Predstavili bodo tudi svoja stališča glede ukrepov za krepitev odpornosti teh dobavnih verig.

Razprava bo po pojasnilih ministrstva pripomogla k oblikovanju evropske strategije za trajnostni tekstil in izboljšanju ukrepov za konkurenčnost energetsko intenzivnih industrij, predvsem z vidika njihovega vpliva na okolje.

Evropsko komisijo bo na srečanju zastopala generalna direktorica za notranji trg, industrijo, podjetništvo in mala in srednja podjetja Kerstin Jorna.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button