SlovenijaKultura

Platforma za sodobno raziskovalno umetnost konS bo podprla sedem projektov

Poudarki zgodbe
  • "Projekt je zasnovan tako, da se v pridruženo partnerstvo lahko vključijo tudi druge organizacije, ki bodo izkazale interes za aktivno sodelovanje v platformi," piše na uradni spletni strani.

Platforma za sodobno raziskovalno umetnost konS je izbrala sedem umetniških projektov, ki jih bodo produkcijsko podprli v letošnjem letu. Med izbranimi avtoricami in avtorji so Tadej Droljc, Andy Gracie, Katrin Hochschuh & Adam Donovan, Nina Ramšak Marković, Joana Moll, Ana Rajčević in Staš Vrenko, so sporočili iz platforme.

Na vabilo so prejeli 42 predlogov za umetniške projekte avtoric, avtorjev in avtorskih skupin iz slovenskega in mednarodnega prostora. Predlagani projekti so izkazali širok nabor aktualnih tem, umetniško raven in produkcijsko zahtevnost, piše v sporočilu za javnost.

Sedem umetniških projektov, ki jih bodo produkcijsko podprli, so izbrali na podlagi vabila za predloge umetniških del in neposrednih vabil. Kot piše na spletni strani konS, je programski svet izbral dela, za katera menijo, da odpirajo ključna vprašanja in izzive, s katerimi se ob naglem razvoju znanosti in tehnologij sooča sodobna družba. “Izbrani projekti s svojo pretanjeno avtorsko poetiko razpirajo pomembne uvide v družbeno relevantne teme in tako prispevajo k boljšemu dojemanju sveta, v katerem živimo,” so zapisali.

Platforma konS želi vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, da bi soustvarili trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu.

S tem namenom se je povezalo devet partnerjev iz vzhodne in zahodne kohezijske regije – nevladnih organizacij, umetniških producentov in drugih, in sicer: iz Ljubljane Društvo Ljudmila ter zavodi Kersnikova, Projekt Atol, Aksioma in Cona ter Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti, Mladinski center Velenje, LokalPatriot Novo mesto in MKC Maribor.

 

Source
sta.si
Back to top button