Slovenija

Pergam podpira spremembo zakona o delovnih razmerjih

Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam podpira predlog novele zakona o delovnih razmerjih, ki so ga pripravili v Sindikatu policistov Slovenije. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, ugotavljajo, da veljavna ureditev v praksi delodajalcem omogoča izrekanje opozoril, ki niso podvržena nobeni samostojni presoji.

“Pogosto pa opažamo izdajanje opozoril tudi v povsem očitno neutemeljenih primerih, ki so namenjeni izključno poskusom discipliniranja zaposlenih, neredko tudi delavskih predstavnikov,” so zapisali v Pergamu.

Obžalujejo pa, da vlada z vztrajanjem pri kršitvah pravil o delovanju Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) in s svojo pasivnostjo do poskusov obnovitve socialnega dialoga v okviru ESS ne omogoča njegovega delovanja.

“To onemogoča tudi obravnavo predmetne spremembe zakona o delovnih razmerjih v okviru ESS, čeprav bi bilo smiselno in potrebno, da bi bil omenjeni predlog predmet obravnave v okviru socialnega dialoga,” so prepričani v Pergamu.

Svoje člane so zato pozvali, da oddajo svoj overjeni podpis v podporo vložitvi predloga novele zakona o delovnih razmerjih v DZ. Pričakujejo namreč, da bi spremembe preprečile nadaljnje zlorabe instituta opozorila pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi v praksi.

Danes se je začel 60-dnevni rok za zbiranje podpisov volivcev za podporo predlogu novele zakona o delovnih razmerjih. Zadnji dan za zbiranje potrebnih 5000 podpisov je 11. december.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button