Pahor z vodji parlamentarnih strank prihodnjo sredo o strategiji izhoda iz zdravstvene krize

Predsednik republike Borut Pahor prihodnjo sredo pripravlja srečanje predsednic in predsednikov parlamentarnih strank ter vodij poslanskih skupin. Kot je dejal Pahor, si bodo na srečanju ob sodelovanju ministra za zdravje Janeza Poklukarja in predstavnikov strokovne skupine prizadevali poenotiti stališča o izhodni strategiji iz zdravstvene krize.

Pahor je ob robu obiska v Slovenj Gradcu pojasnil, da se mu zdi zelo pomembno odpraviti dileme o izhodni strategiji oz. poenotiti stališča o tem vprašanju, saj je prepričan, da bi večja enotnost in sodelovanje lahko pripomogla k še uspešnejšemu soočanju s krizo.

“Naš cilj je slišati, kakšna bo izhodna strategija vlade oz. naše države v soočanju s covidom,” je pojasnil Pahor. Ministru za zdravje Poklukarju pa je Pahor v pogovoru tudi svetoval, naj ne zamudi priložnosti, da vodilnim v slovenski politiki predstavi neke praktične strukturne ukrepe, ki so potrebni v javnem zdravstvenem sistemu.

Ta se je sicer v epidemiji po oceni Pahorja “sijajno odrezal”, a ne gre pričakovati, da bo po krizi deloval še uspešneje in učinkoviteje kot pred njo. “Tudi zaradi krize so se pokazali nekateri problemi strukturne narave, ki bi jih kazalo čim prej in čim bolj enotno odpraviti,” je poudaril in izrazil upanje, da bodo izkoristili že sredin sestanek za razpravo in za iskanje soglasja o tem.

Source
STA
Back to top button