SlovenijaGospodarstvo

OZS bo samozaposlenim in mikro podjetjem razdelila še milijon mask

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v imenu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo samozaposlenim in mikro podjetjem z enim do štirimi zaposlenimi razdelila še milijon brezplačnih zaščitnih mask. Vloge lahko upravičenci oddajo prek spletne strani OZS, poziv pa bo odprt do razdelitve vseh mask.

 

Na razpis se lahko prijavijo vsa podjetja, ki so maske prejela že v okviru prvega poziva novembra lani, in tista, ki so maske prejela v okviru drugega poziva (od januarja letos dalje). Posamezno podjetje je do zdaj za vsakega zaposlenega prejelo 150 mask, po novem pa bodo podjetja lahko naenkrat prevzela petkratno število mask na zaposlenega, torej skupaj 750 mask, so pojasnili na zbornici.

Maske bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

OZS je v imenu gospodarskega ministrstva v okviru obeh pozivov sicer razdelila že več kot štiri od pet milijonov zaščitnih mask s ciljem preprečitve širjenja okužbe s covidom-19, so še zapisali na zbornici. Javni poziv je objavljen na njihovi spletni strani, nanj pa se lahko prijavijo tisti, ki izpolnjujejo pogoje.

Upravičencem bodo odobrili le pravočasno oddane in popolne vloge, ki bodo izpolnjevale vse pogoje za prijavo. Vloge se bodo oddale prek spletne strani zbornice, so dodali.

Source
STA
Back to top button