AktualnoSlovenija

Organi LMŠ, SD in Levice danes o sporazumu o povolilnem sodelovanju

Organi opozicijskih strank LMŠ, SD in Levice bodo danes obravnavali in po pričakovanjih tudi potrdili besedilo sporazuma o povolilnem sodelovanju štirih strank. Svet SAB je to storil že v torek, takoj zatem, ko so voditelji teh štirih opozicijskih strank besedilo sporazuma parafirali. Podpisali pa ga bodo, kot je pričakovati, prihodnji teden.

 

 

Danes bosta zasedala izvršni odbor in svet LMŠ ter svet Levice. Socialni demokrati bodo sporazum o povolilnem sodelovanju danes obravnavali na širši klavzuri stranke, na katero so po besedah vodje poslancev SD Matjaža Hana vabljeni tudi vsi člani predsedstva, strankini župani in predsedniki strokovnih svetov SD. Glede na to, da je predsedstvo že razpravljalo o tem, težav pri potrditvi sporazuma ni pričakovati, je v petkovi izjavi novinarjem povedal Han.

Svet stranke SAB je sporazum soglasno potrdil v torek. Predsednica stranke Alenka Bratušek je po seji sveta poudarila, da po tej vladi sledi težko obdobje, zato bo Slovenija potrebovala normalizacijo.

Vsebine sporazuma opozicijski partnerji sicer še ne razkrivajo. K podpisu dogovora o povolilnem sodelovanju je opozicijske partnerje avgusta pozval prvak LMŠ Marjan Šarec. Predlagal je tri točke: “normalizacijo Slovenije”, sestavo vlade brez SDS in strank, ki jo podpirajo, in dogovor, da mandatarja izbere stranka z največ glasovi na volitvah.

Predsednica SD Tanja Fajon je zatem napovedala, da bodo te točke še dopolnjevali, načeloma pa so se v opoziciji strinjali, da bodo delali na skupnem dokumentu za dogovor o povolilnem sodelovanju.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button