Slovenija

Olaj zavrača očitke o politizaciji policije

Generalni direktor policije Anton Olaj je v zvezi s kazensko ovadbo, ki jo je zoper njega vložila Levica, za STA poudaril, da kategorično zavrača vsakršne očitke o politizaciji policije. Kot je dodal, je za ovadbo sicer izvedel iz medijev, zato jo bo lahko komentiral šele, ko se bo seznanil z njeno vsebino in jo preučil.

“V policiji smo navajeni burnih odzivov na naše delo, vendar pa naj izpostavim, da le-to temelji zgolj in edino na nalogah, ki nam jih nalaga veljavna zakonodaja,” je še zapisal Olaj.

Levica je Olaja ovadila zaradi suma zlorabe uradnega položaja, ker se je, sklicujoč se na ponarejeno listino, zavzel za uvedbo predkazenskega postopka zoper Levico zaradi suma kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. V Levici poudarjajo, da je s tem pridobil premoženjsko korist stranki SDS v obliki izvajanja dodatnega represivnega pritiska na njihovo stranko, obenem pa je povzročil škodo ugledu, časti in dobremu imenu stranke Levica.

V Levici so danes na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložili kazensko ovadbo tudi zoper neznanega storilca zaradi ponareditve t. i. manifesta, ki naj bi pripadal Levici. Ovadili pa so tudi stranko SDS, ki je po njihovih navedbah ponarejeno listino uporabila kot pravo in nato z navedbami v svojem programskem dokumentu javno spodbujala sovraštvo.

Na ovadbe so se že odzvali tudi v SDS, poslanec Branko Grims je povedal, da bi lahko Levica “v razpravi v DZ brez problema, če se od katere od teh stvari, ki smo jih navedli v zahtevi, želi ograditi, tudi ogradila in navedla argumente za to. Pa tega ni storila”.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button