Odprta natečaja za kompilaciji elektronske glasbe

Založba Radia Študent in oddaja Senzorama pripravljata kompilacijo Senzorama vol. 1, za kar iščeta nove zvoke ambientalne elektronike. Prek javnega natečaja vabijo domače producente in producentke. Izdelke zbirajo do 12. aprila. Pod okriljem Škuca pa razpisujejo natečaj za novo tehno kompilacijo Tehnopolis. Rok za oddajo del je 31. marec.

Za kompilacijo Senzorama vol. 1., na kateri bo približno 10 del, zbirajo še neobjavljene skladbe, dolge okoli pet minut. Med priporočeni žanri navajajo dark, ambient, drone, eksperimental, downtempo in IDM. Končni izbor za kompilacijo, ki bo izšla pri Založbi Radia Študent, bodo opravili Hana Uma Zagmajster, Slaviša Stevanović (Evano) in Tine Vrabič (Nitz), piše v besedilu razpisa.

Na spletni strani Škuca pa je objavljen natečaj za kompilacijo Tehnopolis, na katerega k sodelovanju vabijo ustvarjalce tovrstne klubske glasbe. Kompilacija bo najprej izšla na platformi Bandcamp, pozneje pa po možnosti še na vinilni plošči. V načrtu so tudi redni dogodki, ko se bo ponovno odprla klubska scena, so zapisali.

Source
sta.si
Back to top button