AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Odprli bodo ponudbe za gradnjo prvega dela drugega tira

Na 2TDK bodo danes odprli finančne ponudbe treh gradbincev, ki se potegujejo za gradnjo drugega tira na odseku med Divačo in Črnim Kalom. Cena je limitirana na 472 milijonov evrov, 2TDK pa bo posel oddal najbolj ugodnemu ponudniku. V družbi načrtujejo, da bi pogodbo lahko podpisali še ta mesec oz. v začetku prihodnjega, dela pa bi se začela maja.

2TDK je usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu.

Ta teden je državna revizijska komisija zavrnila revizijski zahtevek Gorenjske gradbene družbe, ki se nanaša na del med Divačo in Črnim Kalom, v prihodnjih dneh pa bo odločila še o zahtevku za del Črni Kal-Koper.

Ponudbe za prvi del bodo na 2TDK odprli danes. Ceno so omejili na 472 milijonov evrov, izbrali pa bodo najugodnejšega ponudnika. Kot so pojasnili v projektnem podjetju, bodo odločitev sprejeli v 10 dneh. Tudi na ta del so sicer možne pritožbe.

Ker državna komisija o revizijskem zahtevku Gorenjske gradbene družbe, ki se nanaša na del od Črnega Kala do Kopra še ni odločila, so v 2TDK rok za oddajo finančnih ponudb za ta del podaljšali do ponedeljka. V igri za dela ostajajo isti trije gradbinci, državna revizijska komisija pa mora še prej odločiti o pritožbi Gorenjske gradbene družbe.

Pogodbo z izbranim izvajalcem bi lahko, odvisno od pritožb, podpisali konec marca oz. aprila, maja pa naj bi stekla tudi gradnja na nekaj več kot milijardo ocenjenega infrastrukturnega projekta.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button