SlovenijaGospodarstvo

Od danes dovoljeno poslovanje dodatnih dejavnosti

Od danes do vključno 23. decembra je v vseh statističnih regijah dovoljeno obratovanje prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago, drevesnic in vrtnarij ter prodajaln s storitvami izdelave montaže, popravil in vzdrževanja. Opravlja se lahko storitve nege hišnih ljubljenčkov ter individualne, svetovalne in terapevtske storitve.

V regijah, kjer je epidemiološka slika boljša, je od danes do vključno 23. decembra poleg prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo oblačila, tekstil in obutev, pri čemer pomerjanje ni dovoljeno, dovoljeno poslovanje knjigarn, papirnic, fotokopirnic, prodajaln z drobno galanterijo in darilnim programom ter specializiranih prodajaln z otroškim programom. Omogočeno je tudi opravljanje storitev nepremičninskega posredovanja.

Od 15. so že lahko odprti frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice. V statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko so lahko odprte še trgovine z oblačili, obutvijo, športno opremo in motornimi vozili. Tudi te dejavnosti in trgovine bodo lahko obratovale do vključno 23. decembra. Kako bo s poslovanjem teh dejavnosti po 23. decembru, za zdaj še ni znano.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button