Občina Rogaška Slatina z novo monografijo

Ob 25-letnici samostojne občine je po 11 letih izšla nova monografija Rogaške Slatine, ki jo je izdala in založila občina sama. Sodoben utrip mondenega zdraviliškega mesta z mednarodnim slovesom in častitljivo tradicijo je v monografiji predstavljen na 136 straneh v slovenskem in angleškem jeziku. Monografija je izšla v nakladi 1000 izvodov.

Rogaška Slatina dokazuje, da temelji imenitnosti, moči in navdiha kar kličejo po novih podvigih, pa naj gre za razvoj destinacije zdravja, lepote in doživetij ali visoke kakovosti življenja prebivalcev in naravnega okolja. V knjigi se čuti močan vpliv Pegaza, krilatega konja iz grške mitologije, ki naj bi v Rogaški Slatini odprl vrelec zdravilne vode, in Ane, ki s svojo ljubkostjo in milino vabi k ustvarjalnosti na več področjih, je slatinska občina zapisala ob izidu monografije.

Listanje slikovno bogate monografije bralce po oceni občine hitro prepriča, s kakšno svežino žuborijo vrelci inspiracije in vehemence v Rogaški Slatini, saj je v zadnjem desetletju prišlo do pomembnih premikov prav na vseh ravneh. Takoj pritegnejo nove vedute Zdraviliškega parka, novih in obnovljenih hotelov. Pa igralne površine za majhne nadobudneže, šolski okoliši za adrenalinske mladince, Bobrov center za vedoželjne šolarje in zavidanja vredna športna infrastruktura. Ana vabi v svoj dvor in na številne prireditve.

Izdajatelj je produkcijo knjige zaupal celjski družbi Fit media. Besedilo je napisala in uredila Vanesa Čanji, fotografiral je Peter Marinšek, oblikovala Metka Vehovar Piano. Zgodovinski pregled razvoja v avtorstvu Dušana Mlacoviča pa je poobjavljen iz monografije iz leta 2009.

Source
sta.si
Back to top button