SlovenijaKultura

Občina Ljubno ob Savinji v obnovo tamkajšnjega kulturnega doma

Poudarki zgodbe
  • Stavba kulturnega doma je bila zgrajena pred drugo svetno vojno, predvidoma leta 1938, vendar je bila v vojni požgana in je sledila obnova, ki je bila zaključena leta 1948. Leta 2011 je bila prenovljena streha objekta, tri leta kasneje pa je sledila obnova nekaterih notranjih prostorov, med drugim male dvorane in kuhinje.

Občina Ljubno ob Savinji je ta mesec začela s prvo fazo obnove tamkajšnjega kulturnega doma. Kot je za STA povedal direktor ljubenske občinske uprave Radenko Tešanović, gre za njihovo največjo letošnjo naložbo, ki znaša približno 700.000 evrov. Odprtje prenovljenega doma bo predvidoma julija ob občinskem prazniku ljubenske občine.

V skladu z načrti so po besedah Tešanovića lani izvedli razpis za izvedbo prve faze obnove, ki zajema gradbeno-obrtniška dela ter izvedbo elektro in strojnih inštalacij.

“Gre za popolno prenovo kulturnega doma, s kompletno novo opremo, ki pa bo stvar druge faze. Če bomo uspešni na javnem pozivu ministrstva za kulturo, bomo tudi drugo fazo izvedli takoj, če ne, pa bomo to izvajali v skladu z našimi finančnimi zmožnostmi,” je dejal Tešanović.

Donacijska sredstva v višini 350.000 evrov za obnovo kulturnega doma je prispevalo podjetje KLS Ljubno, ki bo dom koristilo kot kongresni center. Če ne bodo uspešni na poziv ministrstva za kulturo, se bodo s KLS Ljubno in nekaterimi drugimi donatorji pogovarjali o dodatnih sredstvih, je še dodal Tešanović.

Župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik pa je januarja podpisal pogodbe za obnovo kulturnega doma s tremi izvajalci del. Gradbena dela bo opravilo podjetje Gic gradnje iz Rogaške Slatine, izvajalec strojnih del je podjetje SBS Tim inženiring iz Ljubljane, elektro instalacije pa bo izvedlo lokalno podjetje iz Okonine Elektro Ugovšek.

Groba dela se bodo izvajala tri mesece, nato bodo na vrsti fina dela in opremljanje. Za prenovo doma se je občina odločila zaradi dotrajanosti samo dvorane in opreme v njej, saj dvorana ne ponuja več varnosti in ugodja bivanja.

 

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button