Ob obletnici sežanskega Kosovelovega doma podpora domačim ustvarjalcem

Poudarki zgodbe
  • Izvajalce za izvedbo promocije bo izbral Kosovelov dom Sežana izmed svojih zunanjih sodelavcev.

Kosovelov dom Sežana v letu 2021 praznuje 30-letnico svojega obstoja. Ob jubileju pripravlja javni razpis za sofinanciranje promocije kulturnih projektov, za katerega so finančna sredstva pridobili z donacijo. Razdelili jih bodo trem domačim umetnikom, ki bodo prijavili najboljše projekte, so sporočili iz Kosovelovega doma Sežana.

Razpis so poimenovali Promocijska infuzija oziroma spodbuda kulturnim projektom in bo trajal do konca februarja.

Vse do 28. februarja bodo v Kosovelovem domu Sežana zbirali prijave za sofinanciranje promocije kulturnih projektov. Na razpisu lahko kandidirajo kulturni projekti posameznikov s stalnim prebivališčem v občini Sežana ali nevladnih organizacij, ki so registrirane v občini Sežana.

Izjemoma lahko kandidirajo tudi kulturni projekti, ki bodo izvedeni v sežanski občini v letošnjem letu, pri tem pa morajo imeti v Občini Sežana partnersko organizacijo, ki je bodisi javni zavod, bodisi kulturno društvo in za projekt pomeni garancijo izvedbe. Projekti morajo biti izvedeni v letu 2021, upoštevali pa bodo tudi tiste, ki so se že začeli v letu 2020 in so še v izvajanju.

Preko razpisa bo komisija izbrala tri projekte, vsakemu pa bo v obliki promocijske infuzije omogočena podpora v vrednosti 300 evrov. Promocijske možnosti so objavljene skupaj z besedilom poziva na spletni strani Kosovelovega doma in na družbenih omrežjih.

 

Source
sta.si
Back to top button