Ob desetletnici soboškega Gledališča Park ulična razstava

Pred Gledališčem Park v Murski Soboti je na ogled ulična razstava, ki s kratkimi besedili in izbranimi fotografijami na 12 plakatih predstavlja sprehod skozi prvo desetletje prenovljenega gledališča. V tem času je gostilo 2035 dogodkov in več kot 450.000 obiskovalcev.

Kot pravi programska vodja Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Duša Škof, plakati s kratkimi besedili in izbranimi fotografijami prikazujejo utrinke desetih let, od spodrsljajev na prvi predstavi do dejstva, da je mesto s tem gledališčem prvič v svoji zgodovini nadomestilo nekaj desetletij dolg zgodovinski zaostanek za primerljivimi okolji.

“Številke potrjujejo, da so ljudje gledališče vzeli za svoje in da je postalo zelo priljubljen urbani kulturni prostor, tako kot je bil v svojih najboljših časih Kino Park, iz katerega je gledališče nastalo. To ni tako samoumevno, kot se morda komu zdi – lahko bi se izteklo tudi zelo drugače. In ta naložba je bila zagotovo smiselna,” poudarja Duša Škof.

Na plakatih lahko gledalec spremlja magijo odra in prijateljsko zavezništvo z vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, presežke gledališča, zavedanje, v kako dobrih prostorsko-tehničnih razmerah delujejo, uvajanje novih vsebin, odzive iz tujine, pohvale o najboljšem občinstvu, adrenalinsko naravo dela, vključno z željo, da bi lahko gledališča čim prej spet normalno zaživelo.

Source
sta.si
Back to top button