Novo poslovno stavbo Darsa bo gradil CGP

Novo poslovno stavbo Darsa na območju Griča bo gradil novomeški CGP, ki je na razpisu oddal ponudbo v vrednosti 15,98 milijona evrov brez DDV. Odločitev, ki jo je Dars objavil na portalu javnih naročil, sicer še ni pravnomočna. Dela bi lahko stekla že v poletnih mesecih, gradnja pa naj bi bila po načrtih končana v prvi polovici leta 2023.

Za projekt izgradnje nove Darsove poslovne stavbe se je potegovalo šest gradbincev, CGP je oddal najnižjo ponudbo v višini 15,98 milijona evrov (brez DDV). Poleg omenjena gradbinca so se na razpis prijavili še Makro 5 Gradnje in KPL (16,87 milijona evrov), GIC Gradnje (17,16 milijona evrov), Riko s partnerjema Tosidos iz Ljubljane in Kamgrad iz Zagreba (17,68 milijona evrov), Kolektor Koling in Kolektor CPG (17,89 milijona evrov) ter Pomgrad in SGP Graditelj (18,18 milijona evrov).

Dars je sicer v razpisu razkril in omejil najvišjo dopustno vrednost ponudb na 18,2 milijona evrov (brez DDV). Pogodbo z izbranim izvajalcem bodo podpisali po pravnomočnosti odločitve.

Nova Darsova poslovna stavba naj bi imela sicer približno 3500 kvadratnih metrov površin za skupno okoli 260 zaposlenih. Vanjo se bodo predvidoma selili z dveh lokacij v središču Ljubljane (obe na Dunajski cesti) ter pretežni del iz stavbe na Griču, kjer ima prostore avtocestna vzdrževalna baza Ljubljana, velik del pa jih je sedaj zapolnjen s službami novega sistema cestninjenja težkih tovornih vozil.

Medtem ko bo Dars selil poslovne prostore v Ljubljani, pa je sedež družbe že vse od njene ustanovitve v Celju, saj je tako takrat odločila vlada.

Source
STA
Back to top button