AktualnoSlovenija

Novi predsednik Notarske zbornice Slovenije je Bojan Podgoršek

Notarska zbornica Slovenije je v četrtek na volilni skupščini za novega predsednika izvolila notarja Bojana Podgorška iz Ljubljane. Notarji so pregledali tudi rezultate dela zbornice v preteklem letu ter celotnem zadnjem šestletnem mandatu, ko je zbornico vodila Sonja Kralj.

Kot so sporočili iz zbornice, so se skupščine udeležili tudi ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič, podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević in podpredsednica Odvetniške zbornice Slovenije Alenka Košorok Humar.

Dosedanja predsednica zbornice Sonja Kralj je v svojem zaključnem nagovoru predstavila ključna prizadevanja in dosežke notarske zbornice. “Vizija vseh aktivnosti, ki so bile izvedene v okviru Notarske zbornice Slovenije v preteklem obdobju, je bila usmerjena predvsem v to, da bodo ljudje seznanjeni o koristih, ki jim jih prinaša notarska storitev pri reševanju njihovih življenjskih situacij, in da jim bodo notarske storitve ves čas na razpolago,” so njene besede navedli v zbornici.

Kraljeva je sicer na novinarski konferenci v četrtek ob zaključku svojega mandata izpostavila nekatere izvedene spremembe, ki ljudem olajšujejo storitve, denimo na področju dedovanja in razvez. Kot rdečo nit delovanja zbornice je navedla digitalizacijo.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button