AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Novembra rast vrednosti gradbenih del

Vrednost novembra opravljenih gradbenih del je bila za 12,2 odstotka višja od vrednosti gradbenih del, opravljenih oktobra, in za 18,4 odstotka višja od vrednosti gradbenih del, opravljenih novembra lani, je danes objavil državni statistični urad.

 

Vrednost opravljenih gradbenih del se je tako po znižanju v zadnjem mesecu v primerjavi s prejšnjim mesecem tokrat ponovno zvišala. Na mesečni ravni je bila vrednost del na stavbah višja za pet odstotkov. Pri tem je bila vrednost del na stanovanjskih stavbah višja za 5,9 odstotka, na nestanovanjskih stavbah pa za 8,8 odstotka. Tudi vrednost opravljenih gradbenih del na gradbenih inženirskih objektih je bila višja, in sicer za 17,5 odstotka.

Na letni ravni je bila vrednost del višja četrti mesec zapored. Vrednost del na gradbenih inženirskih objektih je bila glede na november lani višja za 26,4 odstotka. Vrednost del na stavbah je bila višja za 2,5 odstotka, pri čemer je bila vrednost del na stanovanjskih stavbah višja za 37 odstotkov, na nestanovanjskih stavbah pa je bila nižja, in sicer za 7,9 odstotka.

V prvih 11 mesecih lanskega leta je bila vrednost gradbenih del za 0,3 odstotka višja kot v enakem obdobju predlani. Vrednost del na gradbenih inženirskih objektih je bila višja za 2,4 odstotka, na stavbah pa je bila nižja, in sicer za 3,7 odstotka.

 

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button