Nova slovenska veleposlanica v Franciji bo Renata Cvelbar Bek

Nova veleposlanica Slovenije v Franciji bo Renata Cvelbar Bek, je razvidno iz današnje objave v uradnem listu. V skladu z ukazom predsednice republike bo Cvelbar Bek zamenjala dosedanjo veleposlanico v Parizu Metko Ipavic, ki nerezidenčno pokriva tudi Monako in Maroko.

V uradnem listu je bil danes objavljen ukaz o postavitvi izredne in pooblaščene veleposlanice Slovenije v Franciji Renate Cvelbar Bek, ki ga je izdala predsednica republike Nataša Pirc Musar. Hkrati je bil objavljen ukaz o odpoklicu dosedanje veleposlanice v Parizu Metke Ipavic z 8. septembrom.

Metka Ipavic je bila v skladu z ukazom predsednice republike odpoklicana tudi z mesta veleposlanice Slovenije v Monaku in Maroku ter pri Organizaciji ZN za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco).

Dosedanja generalna sekretarka na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Cvelbar Bek je bila med drugim med letoma 2016 in 2020 veleposlanica v Madridu, kjer je nerezidenčno pokrivala tudi Andoro, Alžirijo in bila hkrati stalna predstavnica pri Svetovni turistični organizaciji.

Back to top button