SlovenijaGospodarstvo

Nova KBM po prevzemu s strani OTP tudi z novimi nadzorniki

Nova KBM je po uspešno zaključenem prevzemu s strani madžarske bančne skupine OTP dobila tudi nove nadzornike. To so postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath in Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

 

Novi nadzorniki, ki so že tudi pridobili dovoljenje Evropske centralne banke za opravljanje funkcije, so petletni mandat nastopili v ponedeljek s potrditvijo na skupščini, torej na dan, ko je bil tudi zaključen postopek prevzema banke s strani OTP.

Član nadzornega sveta Nove KBM medtem ostaja še Andrej Fatur.

Dosedanji člani nadzornega sveta Nove KBM Andrzej Klesyk, Michele Raba, Andrea Moneta, Manfred Puffer in Kristina Žaga so podali odstopno izjavo, ki je začela učinkovati z imenovanjem novih članov. Že v začetku leta je na podlagi odstopne izjave funkcija nadzornika prenehala Borutu Jamniku. Skupščina je sicer vsem dosedanjim nadzornikom podelila razrešnico za preteklo delo.

OTP je po pridobitvi soglasja slovenskega varuha konkurence v ponedeljek postala lastnica Nove KBM s sedežem v Mariboru. Skupino Nova KBM, ki obsega matično banko in družbo Aleja finance, je kupila od dosedanjih lastnikov, to so finančni skladi v upravljanju povezanih družb Apollo Global Management z 80-odstotnim deležem ter Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) z 20-odstotnim deležem. Stoodstotni delež Nove KBM v družbi Summit Leasing Slovenija se je prodal in ostaja v lasti skladov Apollo in EBRD.

Zdaj bo sledil postopek integracije Nove KBM z SKB banko, ki bo predvidoma trajal leto in pol, so v ponedeljek sporočili iz OTP.

Source
STA
Back to top button