SlovenijaGospodarstvo

Nov razpis za bodoče podjetnike s poslovnimi idejami na območju ljubljanske regije

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije je objavila tretji razpis za vključitev v štirimesečni program projekta Podjetno nad izzive. Namenjen je vsem, ki imajo podjetniške ideje in si želijo stopiti na samostojno podjetniško pot, manjka pa jim nekaj ključnih znanj. Prijave so možne do 17. maja.

Program je oblikovan tako, da udeleženci v štirih mesecih osvojijo znanja in veščine, ki so nujni za uspešen in učinkovit razvoj ideje ter zagon podjetja. V okviru projekta jih čaka štirimesečna zaposlitev na Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije in podporno podjetniško okolje.

S pomočjo mentorjev in uspešnih podjetnikov ter strokovnjakov z različnih področij bodo namreč v času vključitve v program pridobivali različna znanja, od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in načrta, marketinških in promocijskih aktivnosti, poslovne komunikacije in upravljanje z IKT. Seznanili se bodo tudi z informacijami o pridobivanju virov financiranja ter z osnovnimi pravnimi in finančnimi znanji.

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v bivališče v eni od 26 občin Ljubljanske urbane regije ter da lahko pred pričetkom podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas štirih mesecev.

Razpis je objavljen na spletni strani agencije, prijave so možne do 17. maja, udeleženci pa bodo v projekt vključeni predvidoma s 1. julijem letos.

Celotni projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR), ki je vreden nekaj več kot 831.000 evrov, sofinancirata država in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj s prispevkom v višini dobrih 582.000 evrov.

Projekte podjetniškega usposabljanja izvajajo tudi druge regionalne razvojne agencije po Sloveniji.

Source
STA
Back to top button