NLB v nakup še preostalih delnic srbske Komercijalne banke

Banka NLB je v srbskem časniku Politika objavila prevzemno namero za odkup vseh preostalih rednih delnic srbske Komercijalne banke, so sporočili iz NLB. Postopek nakupa 83,2-odstotnega deleža je NLB sklenila konec lanskega leta, končna nakupna cena vključno z natečenimi obrestmi je znašala 394,7 milijona evrov.

 

Obvestilo o objavi prevzemne namere je NLB danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze. Kot so zapisali, nameravajo odkupiti vse preostale redne delnice, ki še niso v njihovi lasti, in sicer je takšnih 2,82 milijona oz. 16,77 odstotka te vrste delnic. Prav tako so objavili namero za odkup vseh 373.510 prednostnih delnic Komercijalne banke.

NLB namerava podati zahtevo za odobritev prevzemne ponudbe pri srbski komisiji za trg vrednostnih papirjev najpozneje v 15 delovnih dneh, prevzemno ponudbo pa objaviti takoj po pridobitvi soglasja, še izhaja iz obvestila.

Komercijalna banka je z 10,2-odstotnim tržnim deležem tretja največja banka v Srbiji. Predlani je dosegla približno 170 milijonov evrov čistih prihodkov, v prvem lanskem polletju skoraj 80 milijonov evrov.

Kot je na sredinem dogodku Inštituta za strateške rešitve (ISR) o sistemskih in strukturnih izzivih prostora Adriatik dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, je NLB z nakupom Komercijalne banke okrepila položaj na zanje najpomembnejšem trgu izven Slovenije, hčerinsko družbo NLB v Srbiji pa nameravajo v 18 mesecih pripojiti Komercijalni banki.

Source
STA
Back to top button