SlovenijaGospodarstvo

Nagrada za najpodjetniško idejo podjetju DeltaHub

Zmagovalec izbora za najpodjetniško idejo 2021/22 je podjetje DeltaHub za ergonomsko podporo za zapestje pri delu z računalniško miško Carpio, so sporočili iz časnika Finance, ki je izbor letos pripravil 19. leto zapored.

 

 

Carpio v nasprotju z drugimi modernimi podstavki za zapestje, ki povečajo pritisk na karpalni kanal in tkivo ter s tem upočasnijo krvni pretok v zapestju, pritisk prenese na spodnji del dlani. Ergonomski dizajn dvigne dlan za dober centimeter ter omili nepravilno raztezanje in položaj zapestja, silikonske blazinice zagotavljajo ravnovesje med udobjem in stabilnostjo, teflonski spodnji del pa omogoča celotnemu predelu roke, da se giblje skupaj s Carpiem, so zapisali v utemeljitvi.

DeltaHub, v katerem dela 15 sodelavcev, je lani ustvaril nekaj manj kot dva milijona evrov prihodkov. Njihovi glavni trgi so ZDA, kjer ustvarijo dve petini vseh prihodkov, ter Kanada, Avstralija, Združeno kraljestvo in Nemčija, vse več zanimanja je v Aziji, pravijo. “Potencial je velik, saj je globalni trg tovrstnih izdelkov vreden več kot 40 milijard evrov,” dodajajo.

V finale so se poleg DeltaHuba uvrstili še Antea Juvančić s podplatom za oblikovanje ženstvene postave Booty sole, Befine-pro s platformo za organizacijo športnih tekmovanj Challanger Solution, Conor’s Adventure z modularnim pasom za lastnike psov, Glossiq s platformo za frizerske in lepotne salone za rezervacije in postavitev spletne trgovine, Graška s polnovrednimi rastlinskimi delikatesami iz ekoloških in regionalnih sestavin pod blagovno znamko Grashka, InnoLab z Innobox zabojčki z znanstvenimi poskusi za šolarje, Primož Rojac s platformo za iskanje pravne pomoči Iurall, ReCatalyst s katalizatorjem za bolj učinkovito izrabo platine in množično proizvodnjo vodikovih gorivnih celic ter Vera Spirits z žganimi pijačami brez alkohola.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button