SlovenijaGospodarstvo

Nadzorniki Name prikimali izčlenitvi trgovinske dejavnosti na novoustanovljeno Namo In

Nadzorni svet Name je na današnji seji soglašal z izčlenitvijo trgovinske dejavnosti na odvisno družbo Nama In. Izčlenitev je Nama napovedala že pred meseci, ko so zapisali, daj naj bi delitev dejavnosti pozitivno vplivala na transparentnost poslovanja, poleg tega pa bo družbama omogočila postavitev novih strategij za prihajajoče strateško obdobje.

Odvisno družbo Nama In je Nama ustanovila novembra lani. Kot so sporočili po današnji seji nadzornega sveta, bodo na novo družbo prenesli vsa sredstva in obveznosti, povezane z opravljanjem trgovinske dejavnosti. Dan obračuna izčlenitve je 31. december 2020, izčlenitev pa bo izvedena v primeru potrditve na skupščini delničarjev ter po vpisu skupščinskega sklepa v sodni register, so dodali.

Nadzorni svet je soglašal tudi z nakupom dela nepremičnine, ki je že v večinski lasti družbe, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Družba Nama je sicer lani močno občutila posledice epidemije covida-19. Ustvarila je 7,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 42 odstotkov manj kot v letu dni. Pod črto je nastalo 161.000 evrov čiste izgube. Nadaljnji vladni ukrepi za obvladovanje epidemije bodo močno zaznamovali tudi poslovanje družbe v letošnjem letu, so v poslovnem poročilu, ki so ga objavili marca, zapisali v Nami.

Poleg Name In je družba lani ustanovila tudi družbo Grefino, na katero bo letos prenesla poslovanje sladolednega lokala z istim imenom.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button