Nadzorni svet JSKD objavil natečaj za direktorja sklada

Nadzorni svet Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je objavil javni natečaj za direktorja sklada. Natečaj za direktorja s štiriletnim mandatom je odprt do 29. januarja. Nadzorni svet bo izbranega kandidata oz. kandidatko predlagal v imenovanje vladi, je mogoče razbrati iz natečaja, objavljenega danes v uradnem listu.

Natečaj je nadzorni svet JSKD objavil po tem, ko mu je vlada naložila, naj ponovi postopek javnega natečaja za delovno mesto direktorja JSKD. Funkcijo direktorja JSKD po pooblastilu od 1. januarja do imenovanja novega direktorja po izvedenem natečaju opravlja članica nadzornega sveta Metka Šošterič.

Njeno imenovanje ter neimenovanje dosedanjega direktorja JSKD Marka Repnika za vnovičnega vodjo sklada je v zadnjih tednih sprožalo več očitkov. Tako je že konec decembra sindikat Glosa na vlado in na ministrstvo za kulturo naslovil pismo, v katerem je opozarjal na kadrovske rošade v JSKD. Kot so takrat zapisali, že dlje časa pozivajo k imenovanju direktorja JSKD, saj se je Repniku mandat iztekel konec leta 2020. Namesto imenovanja so za vodenje pooblastili članico nadzornega sveta JSKD, so bili kritični v Glosi.

Nestrinjanje z neimenovanjem Repnika je v začetku januarja izrazila tudi Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS), ki je opozorila, da je vlada Repnika zavrnila po pravilno izpeljanem postopku javnega natečaja brez utemeljene obrazložitve.

Na javno pismo ZKDS se je minuli teden odzvalo ministrstvo za kulturo, ki je poudarilo, da bo vlada direktorja JSKD imenovala v skladu z zakonom in z upoštevanjem strokovnih meril. Ob tem so tudi zavrnili “pavšalna namigovanja, da vlada ne upošteva strokovnih meril in usposobljenosti kandidatov ter da znižuje standarde in onemogoča normalno poslovanje”. Tedaj so tudi zapisali, da je nadzornemu svetu JSKD vlada naložila razpis novega natečaja.

Source
sta.si
Back to top button