AktualnoSlovenija

Nad Slovenijo pas neviht, ki ga spremljajo močni sunki vetra

Nad Slovenijo se pomika pas neviht, ki ga spremljajo tudi močni sunki vetra. Na agenciji za okolje (Arso) pa tudi na prometnoinformacijskem centru zato pozivajo k previdnosti.

 

Kot je za STA povedal dežurni prognostik, se je nevihtna linija iznad Italije pomaknila čez Slovenijo in povzročila močne vetrovne sunke, pas z močnim vetrom je ob tem prešel tudi prestolnico.

Največji sunki vetra pridejo tik pred prihodom nevihtne linije, so za STA pojasnili na Arsu. Glede na to, da se nevihtna linija pomika proti vzhodu, jih lahko zdaj pričakujejo na vzhodu države, vendar je predvideno, da bodo sunki do takrat že pojenjali, so dodali.

Tudi prometnoinformacijski center opozarja, da ponekod močnejše nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra ovirajo promet, zato pozivajo k previdni vožnji. “Prižgite luči. Ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih je nevarno in prepovedano,” so opozorili.

Na vipavski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos je zaradi burje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Source
STA
Back to top button