Na velenjski OŠ Mihe Pintarja Toleda naj bi pouk znova stekel v ponedeljek

Potem ko je pouk na velenjski OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje danes odpadel, ker je 26 učiteljev napovedalo bolniško odsotnost zaradi močne reakcije po cepljenju proti covidu-19, je ravnatelj Sebastjan Kukovec danes za STA izrazil pričakovanje, da bodo konec tedna simptomi po cepljenju izzveneli in da bo pouk znova polno stekel v ponedeljek.

Kot je še povedal Kukovec, se je v sredo s cepivom AstraZenece cepilo 26 od 34 prijavljenih učiteljev. Večina jih je po cepljenju poročala o močnem glavobolu, vrtoglavici, povišani telesni temperaturi čez 39 stopinj in slabosti. Na šoli je sicer 57 zaposlenih, od katerih se je 34 odločilo za cepljenje.

Današnji pouk za vse učence od 1. do 9. razreda, ki ga bodo nadomestili do konca šolskega leta, je bil odpovedan, saj šola nima zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka.

Šola je v stalni navezi z Zdravstvenim domom Velenje in ministrstvom za šolstvo, ki jim je dalo napotke glede nadaljnjega pouka, je dejal Kukovec. Če v ponedeljek pouk ne bo stekel v polni meri, bo potekal v okrnjenem obsegu, je še dodal.

Šola je po zagotovilih Kukovca danes zagotovila nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6. do 13. ure. Odpovedati pa so morali aktivnosti v okviru podaljšanega bivanja po 13. uri, zaradi česar na šoli starše prosijo, naj pridejo po otroke do 13.30.

Source
STA
Back to top button