AktualnoSlovenija

Na uradnem obisku v Sloveniji grška predsednica

Grška predsednica Katerina Sakelaropulu na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja danes začenja dvodnevni uradni obisk v Sloveniji. To je prvi uradni državniški obisk po razglasitvi epidemije novega koronavirusa v Sloveniji.

Kot napovedujejo v uradu predsednika republike, bo obisk grške predsednice potekal v luči praznovanja 30-letnice samostojnosti Slovenije in 200. obletnice razglasitve grške neodvisnosti.

Pahor in Sakelaropulujeva bosta po napovedih govorila o dvostranskih odnosih med državama, regionalnem sodelovanju ter aktualnih temah Evropske unije in njene prihodnosti. V uradu predsednika republike ocenjujejo, da so odnosi med državama odlični in brez odprtih vprašanj, jih je pa možno še nadgraditi zlasti na področju gospodarstva.

Predsednika se bosta po pričakovanjih zavzela za tesnejše regionalno sodelovanje ter učinkovitejšo in enotnejšo Evropsko unijo, napovedujejo v predsedniški palači.

Prav tako bosta govorila o razmerah v epidemiji covida-19 v Sloveniji in Grčiji, ukrepih za izhod iz nje ter načrtih za okrevanje po njej.

Source
STA
Back to top button