AktualnoSlovenija

Na štajerski avtocesti hujša prometna nesreča

Na avtocesti med Celjem in Mariborom se je izven naselja Ljubečna okoli 9.20 zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri tovorna vozila. Zaradi posledic silovitega trčenja je na kraju nesreče umrl 51-letni slovenski voznik tovornega vozila. Druga dva voznika, državljana BiH, v nesreči nista bila poškodovana, so sporočili s PU Celje.

Po navedbah Policijske uprave (PU) Celje, je 51-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Dramljam po desnem prometnem pasu silovito trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je stalo v koloni. Slednje je nato trčilo še v tovorno vozilo pred seboj.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta do 12. ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti.

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da je med priključkoma Žalec in Celje vzhod še vedno zastoj tovornih vozil, zato pozivajo k strpni vožnji.

To je letos že štirinajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, četrta na avtocesti in tretja na istem odseku.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button