SlovenijaKultura

Na spletni platformi P74 virtualna razstava Naša žena

Na spletni platformi Centra in galerije P74 je od danes na ogled virtualna razstava Naša Žena Tadeja Pogačarja. Na njej umetnik predstavlja izbrane naslovnice kultne revije za ženske, ki je začela izhajati po II. svetovni vojni in je neprekinjeno izhajala kar 72 let. Na spletu bo razstava dostopna do 28. februarja, so sporočili iz galerije.

Revija Naša žena je izhajala od leta 1945 “kot list za delovno ženo”. Izdal jo je Glavni odbor AFŽ Slovenije (Protifašistična fronta žensk), revija pa se je želela aktivno vključiti v tok družbenega dogajanja in sooblikovati podobo slovenske moderne ženske.

Na virtualni razstavi so predstavljene izbrane podobe naslovnic revije, izdane med letoma 1960 in 1970, ki tematizirajo dominantne ideologije časa, medijsko reprezentacijo žensk, življenjske sloge in potrošnjo v Jugoslaviji v času, ko je ta s svojo originalno različico samoupravnega socializma doživljala vrhunec gospodarskega razcveta, piše v sporočilu za javnost.

Po prostorski postavitvi, ki je bila prvič na ogled na pregledni razstavi Tadeja Pogačarja Hribi, doline in rudna bogastva v Moderni galeriji leta 2014, je v letu 2018 izšla tudi knjiga umetnika.

Virtualna razstava Naša žena je do konca februarja na ogled na spletni platformi P74 za 3D razstave, pop-up projekte, posebne in ekskluzivne prezentacije ter promocijo.

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button