AktualnoSlovenija

Na sodiščih med 1. in 11. aprilom preklicani naroki v nenujnih zadevah

Med 1. in 11. aprilom bodo na sodiščih preklicani naroki v zadevah, ki niso nujne. Notarji pa bodo v tem času poslovali v času uradnih ur po predhodni najavi, ki je lahko pisna, po telefonu ali elektronski pošti. Vstop v notarsko pisarno bo dovoljen po potrditvi termina, so zapisali na spletni strani ministrstva za pravosodje.

Predsednik vrhovnega sodišča je izdal dopolnitev odredbe o posebnih ukrepih na področju pravosodja zaradi epidemije. Sodišča bodo preklic narokov objavila na svojih spletnih straneh, procesni roki in roki za uveljavljanje pravic strank v sodnih postopkih pa ne bodo ustavljeni.

Stranke, njihovi pooblaščenci in druge osebe lahko vloge, razen v nujnih zadevah, vlagajo le po pošti ali preko portala eSodstvo, kjer je to omogočeno. Stranke lahko s sodišči komunicirajo v času uradnih ur preko telefona ali elektronske pošte, na sodišče pa lahko pridejo samo v času uradnih ur ob predhodni najavi, so pojasnili na vrhovnem sodišču.

Pri vstopu na sodišča ali v notarsko pisarno bo potrebno dosledno upoštevati ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom.

Vlada je v nedeljo po predlogu strokovne skupine sprejela stroge omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti širjenje novega koronavirusa. Ukrepi bodo veljali od 1. do vključno 11. aprila. Med drugim bodo zaprte šole, nekatere trgovine, kulturne ustanove, verski objekti, gibanje pa bo omejeno na regijo prebivališča.

Source
STA
Back to top button