SlovenijaKultura

Na razstavi Še vedno verjamem v dedka Mraza na ogled fotografije Roberta Marina

Galerija Ravne popoldne odpira prvo letošnjo razstavo, na kateri se v zanj značilni snapshot fotografiji predstavlja fotograf Robert Marin. Voden ogled po razstavi z naslovom Še vedno verjamem v dedka Mraza je danes predviden ob treh terminih, potrebna je predhodna prijava. Razstava bo na Ravnah na Koroškem na ogled do 9. aprila letos.

Razstava v Galeriji Ravne je prva samostojna predstavitev fotografskega ustvarjanja Roberta Marina na Koroškem. Na njej predstavlja istoimenski projekt, ki je v nastajanju od leta 2017, so ob razstavi zapisali v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Kustos razstave je Jernej Kožar.

“Avtor na barvnih fotografijah beleži obrobne dogodke in efemerne pojave urbanega življenja. Pri tem ne gre za reportažno fotografijo, temveč za snapshot estetiko s poudarkom na dokumentarnem. Pogosto na videz nekadrirana fotografija daje občutek nepredvidljivosti in gledalca nemudoma potegne v dogajanje na fotografijah. Brutalna resničnost teh fotografij gledalca ne pusti ravnodušnega,” so navedli v galeriji.

Robert Marin (1984) je odraščal na Ravnah na Koroškem, trenutno živi in dela v Ljubljani. Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani zaključuje študij sociologije kulture in zgodovine, je samozaposlen v kulturi.

Sodeloval je na več skupinskih razstavah sodobne slovenske fotografije in na krajših samostojnih razstavah doma in v tujini. Znanje je med letoma 2017 in 2018 izpopolnjeval pod mentorstvom Klavdija Slubana. Je tudi soavtor projekta Najlepše mesto na svetu, ki ga z Matjažem Ruštom ustvarjata od leta 2014.

Vodstva ob današnjem odprtju razstave na Ravnah na Koroškem so napovedana ob 17. uri, 17.30 in ob 18. uri, predhodne prijave sprejemajo na naslovu galerija@glu-sg.si, na telefonski številki 02 88 41 283 ali prek spletnega obrazca.

Source
sta.si
Back to top button