Slovenija

Na programskem kongresu SMC danes o mandatu za dogovor o združevanju in povezovanju

SMC bo danes na kongresu v Celju sprejela programske in operativne usmeritve za delo v prihodnjem obdobju. Prvak stranke Zdravko Počivalšek gre po mandat za dogovor o združitvi s stranko GAS ter povezovanju in sodelovanju z nekaterimi drugimi strankami in listami na volitvah. Združitveni kongres z GAS bo do konca leta, ko bodo dobili tudi novo ime.

 

 

Predsednik SMC in gospodarski minister Počivalšek bo od delegatov kongresa danes predvidoma prejel mandat za združitev SMC z zunajparlamentarno Gospodarsko aktivno stranko (GAS) v liberalno-gospodarsko usmerjeno stranko. Do konca leta bo združitveni kongres.

Počivalšek želi dobiti mandat tudi za povezovanje pred volitvami z nekaterimi lokalnimi strankami in listami. Neuradno naj bi se o tem že pogovarjali s Celjsko županovo listo Bojana Šrota in nekaterimi drugimi na lokalnem nivoju ter stranko Zeleni Slovenije.

V SMC so odprti tudi za pogovore o sodelovanju v projektu Povežimo Slovenijo. Vse pogovore o sodelovanju in povezovanju sicer vodijo s ciljem oblikovanja skupne liste za parlamentarne volitve.

Na kongresu bodo sprejeli tudi manifest stranke in programska izhodišča, ki bodo temelj volilnega programa. Ta so Zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, nadaljevanje debirokratizacije, razvoj za vse regije, stanovanjska politika, celovita demografska politika ter potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa.

V prvem delu kongresa, ki bo odprt za javnost, bodo sodelovali gostje iz drugih političnih strank. Predsednik SDS in premier Janez Janša bo zbrane nagovoril, pričakovati je tudi podpredsednika NSi Janeza Ciglerja Kralja. Drugi del kongresa bo interne narave.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button