Na podračunu velenjske občine zbirajo sredstva za v požaru prizadeto družino

V Velenju je stekla akcija zbiranja finančnih sredstev za družino v Podgorju, ki jo je v torek prizadel požar stanovanjske hiše. Mestna občina Velenje bo na račun odbora za pomoč občankam in občanom nakazala 10.000 evrov za nujna sanacijska dela in gradbeni material, za donacije pa je odprt tudi poseben podračun občine za dobrodelne namene.

 

 

V Podgorju je v torek požar zajel streho stanovanjske hiše in kljub temu da je posredovalo 60 gasilcev in uspelo pogasiti ogenj, hiša trenutno ni primerna za bivanje.

V sredo si je prizorišče požara ogledal župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je družini obljubil pomoč. Najprej s čiščenjem pogorišča, odvozom uničenega materiala in iskanjem morebitne nadomestne nastanitve. Intenzivno potekajo vse potrebne aktivnosti, da se hiša čim prej sanira, so sporočili z velenjske občine, ki bo na račun odbora za pomoč občankam in občanom nakazala 10.000 evrov, k solidarnosti pa poziva tudi posameznike in podjetja.

Ti lahko finančna sredstva nakažejo na podračun za dobrodelne namene. Podatki za nakazilo so: Mestna občina Velenje, Podračun za dobrodelne namene, Titov trg 1, 3320 Velenje, SI56 0133 3600 0000 925, BIC koda Banke Slovenije BSLJSI2X, sklic SI00 2022 in namen Pomoč požar.

Ob tem so na občini spomnili, da na območju občine poleg odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje deluje veliko dobrodelnih organizacij, ki vseskozi z različnimi aktivnostmi pomagajo osebam v stiski.

Med drugim dobro ohranjeno obutev in oblačila zbira območna organizacija Rdečega križa Velenje, za prevzem pa se je potrebno najaviti. Ohranjeno otroško obutev in oblačila lahko zainteresirani po predhodnem dogovoru dostavijo tudi Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Center ponovne uporabe Velenje pa lahko pokličejo vsi tisti, ki bi radi podarili ohranjeno in uporabno pohištvo, igrače, knjige in druge izdelke.

Source
STA
Back to top button