Na ploščadi Ajdovščina projekt Transnacionala Mojce Zlokarnik

Društvo likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL) v seriji Galerija na ulici na ploščadi Ajdovščina predstavlja likovni projekt Transnacionala Mojce Zlokarnik. Akademska slikarka in grafičarka je tokrat za izhodišče vzela svoje slike, v katerih raziskuje univerzalni jezik barve. Projekt bo na ogled do 28. februarja.

Serija Galerija na ulici DLUL umetniško delo predstavlja v javnem prostoru. V času, ko so ukrepi zaradi epidemije skoraj povsem onemogočili delovanje galerij, projekt pomeni priložnost, da razstavo pripeljejo do ljudi.

Galerija je v tem primeru obrnjena kocka, saj ne gre več za beli galerijski prostor, v katerem so dela, temveč gre za kocko, ki jo obhodimo in na njenih stranicah opazujemo likovno delo. Razstavišče na prostem, s svojimi v naprej določenimi dimenzijami štirih ploskev, od ustvarjalca zahteva temeljit razmislek in prilagoditev, so zapisali v DLUL.

Mojca Zlokarnik deluje kot samostojna ustvarjalka na področju kulture, univerzitetna predavateljica in urednica. Razstavljala je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in po svetu. Njena dela so vključena v javne in zasebne zbirke doma in v tujini. Prejela je več priznanj, med njimi nagrado Majskega salona in častno priznanje na 5. svetovnem trienalu grafike majhnega formata v francoskem Chamalieresu.

Source
sta.si
Back to top button