Na onkološkem inštitutu ob vzpostavitvi rdeče cone primorani v zmanjševanje onkološke dejavnosti

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so minuli petek vzpostavili rdečo cono za njihove hospitalizirane bolnike, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom, trenutno obravnavajo tri. Ker je rdeča cona vzpostavljena na kirurškem oddelku, na inštitutu opozarjajo, da bodo primorani zmanjševati svojo onkološko dejavnost, so sporočili.

 

 

Kot so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, so bili “zaradi slabšanja epidemiološke situacije v državi in vse večje zasedenosti covidnih postelj na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in tudi v drugih covidnih bolnišnicah na onkološkem inštitutu prisiljeni v vzpostavitev rdeče cone” za njihove hospitalizirane bolnike, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom”.

Skladno s predhodnimi načrti so jo organizirali na kirurškem oddelku E1, zaradi česar so morali preseliti nekaj ambulant. V tem trenutku je že okrnjena kirurška dejavnost, ob večji odsotnosti zaposlenih in širjenju posteljnih kapacitet za covidne bolnike pa bodo najverjetneje okrnjene še ostale dejavnosti.

“Situacijo bomo skrbno spremljali in sproti sprejemali potrebne ukrepe,” so napovedali. Bolnike in njihove svojce ob tem pozivajo, da v največji možni meri skrbijo zase in upoštevajo vse priporočene epidemiološke ukrepe.

Njihovo sporočilo za širšo javnost je, da je skrajni čas, da kot družba premislimo o naših vrednotah, odgovornosti drug do drugega in solidarnosti. “Vsi se moramo skupaj boriti proti virusu, če želimo zaščititi naše najranljivejše, kamor sodijo bolniki z rakom. Zato, prosimo, spoštujte ukrepe in se odločite za cepljenje. Iskreno verjamemo, da znamo stopiti skupaj, zato da se čim prej prebijemo čez ta peti val epidemije covida-19,” so še zapisali.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button