Na Obrežju se za vstop na Hrvaško čaka deset ur; ljudje se sprehajajo in hupajo

Podobne razmere je pričakovati tudi v nedeljo

Pred nekaterimi mejnimi prehodi nastajajo dolge kolone vozil. Na Obrežju je za vstop na Hrvaško več kot deset ur čakalne dobe, saj je kolona vozil dolga 15 kilometrov, zato naveličani vozniki hupajo in se sprehajajo po cesti.

 

Na Obrežju je tako za izstop iz države kar deseturna čakalna doba, kolona vozil pred mejnim prehodom pa je dolga že 15 kilometrov. Promet je dopoldne dodatno ovirala prometna nesreča, ljudje pa so hodili tudi na drugo stran avtoceste.

Kot je poročala novinarka TV Slovenija Barbara Vidmajer, so v slovenski policiji dejali, da prehod meje traja tako dolgo, ker hrvaški policisti vsakega posebej vnesejo v sistem. Dodala je, da je podobno gnečo na prehodih pričakovati tudi jutri, saj bo po novem za vstop v Srbijo potreben negativen PCR-test.

Gneča tudi drugod

Trikilometrski zastoj je na avtocesti Maribor–Ptuj–Gruškovje pred mejnim prehodom, kjer morajo osebna vozila za izstop iz države čakati uro in pol, tovorna vozila pa za vstop v državo kar štiri ure.

Zastoj pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji se je prepolovil in je dolg tri kilometre. Predor še vedno občasno zapirajo.

Na mejnem prehodu Starod je čakalna doba za izstop iz države štiri ure, v Slovenski vasi dve tri ure, na mejnem prehodu Rigonce pa eno uro in 15 minut. Do dve uri je čakalna doba za izstop iz države na mejnem prehodu Metlika, prav tako v Bistrici ob Sotli, na mejnem prehodu Dobovec pa uro in pol. Na Jelšanah je treba za izstop iz države čakati pol ure.

Via
STA
Source
rtv. si
Back to top button