Na ljubljanski univerzi tudi letos informativni dnevi na daljavo

Senat Univerze v Ljubljani je na današnji seji sprejel sklep, da se letošnji informativni dnevi 11. in 12. februarja glede na trenutne epidemiološke razmere izvedejo na daljavo. Sprejet je tudi sklep o presoji možnosti za dodatni izpitni rok v zimskem izpitnem obdobju, so sporočili z univerze.

 

 

Senatorji so tako danes sprejeli sklep, da na podlagi priporočila strokovne skupine univerze za covid-19 in glede na trenutne epidemiološke razmere fakultete in akademije presodijo o možnostih dodatnega izpitnega roka v zimskem izpitnem obdobju, ki se začenja prihodnji teden.

Dodatne izpitne roke, če to dopuščajo prostorske in druge razmere, lahko članice univerze razpišejo tudi po končanem izpitnem obdobju. K dodatnemu izpitnemu roku pristopajo praviloma študenti in študentke z dokazili o okuženosti oziroma napotilu v karanteno v obdobju rednih, že najavljenih izpitnih rokov.

Pri izvajanju izpitov v dodatnem roku, kot tudi v rednih in že najavljenih rokih, je treba slediti ukrepom in zagotoviti večje predavalnice oz. izvedbo izpitov v več predavalnicah hkrati, so še sporočili z univerze.

Source
STA
Back to top button