AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Na konferenci o prednostih trajnostne poslovne transformacije

Javna agencija Spirit Slovenija danes pripravlja drugo konferenco trajnostne transformacije, na kateri bodo med drugim odgovorili na vprašanja o pomenu, procesih in učinkih trajnostne strateške poslovne transformacije. Zaradi epidemioloških razmer bo dogodek potekal virtualno.

Spirit je prvo konferenco pripravil leta 2019, nato pa je bil lani načrtovani dogodek zaradi izbruha epidemije covida-19 prisiljen odpovedati.

Program trajnostne strateške poslovne transformacije slovenskih podjetij pod okriljem Spirita Slovenija poteka skoraj dve leti. Tokratna konferenca bo ponudila praktičen prikaz celovitega procesa, ki so ga deležna podjetja v tem programu, pojasnjujejo v Spiritu.

Na strokovnem posvetu bodo tako predstavili izkušnje nekaterih podjetij, ki so se podala v procese transformacije, svoje cilje združila v trajnostnih poslovnih strategijah ter tudi že začela uresničevati zastavljene strateške cilje in izvedbene projekte.

O pomenu in celovitosti trajnostne poslovne strategije bodo spregovorili predstavniki podjetij Marovt iz Stranic, Gabrijel Aluminium iz Grosupljega in Tekstina iz Ajdovščine. Predstavniki podjetij Beti iz Metlike, Roboteh iz Šentjurja in Drugi vid iz Maribora pa bodo govorili o odgovornosti vodenja podjetja in ljudi.

Na vprašanje, kako z zavedanjem šibkosti podjetja ustvariti stabilno pot naprej, bodo odgovarjala podjetja Plamtex iz Komende, Equa iz Ljubljane in Oro Plastika iz Neverk. Različne vidike ustvarjanja prave vrednosti podjetja in posledično trajnostne uspešnosti pa bodo izpostavili predstavniki podjetij Elea IC iz Ljubljana, M Sora iz Žirov, Biosistemika iz Ljubljane in Iskraemeco iz Kranja.

Udeleženci bodo lahko tudi izvedeli več o podrobnostih javnega razpisa in programa trajnostne transformacije, na konferenci pa bodo poleg tega čestitali 35 slovenskim podjetjem za osvojena priznanja ob uspešno opravljeni Akademiji trajnostne poslovne strateške transformacije v letih 2020 in 2021.

Program trajnostne strateške poslovne transformacije sofinancirata država in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Source
STA
Back to top button