Na dnevih slovenskega lesarstva danes osrednji dogodek

V okviru dnevov slovenskega lesarstva bo danes potekal osrednji strokovni dogodek slovenske lesne industrije, Dan slovenskega lesarstva. Na njem bodo med drugim predstavili ključne izzive in priložnosti lesno-predelovalne panoge pri prehodu v ogljično nevtralno in digitalizirano družbo. Podelili bodo tudi nacionalne nagrade in priznanja.

Dnevi slovenskega lesarstva, ki ga pripravljata agencija Spirit Slovenija in direktorat za lesarstvo na gospodarskem ministrstvu, so se začeli v torek z odprtjem 13. potujoče razstave promocije lesa in lesnih izdelkov Čar lesa, danes pa se nadaljujejo z Dnevom slovenskega lesarstva.

Udeležence bodo nagovorili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, generalni direktor direktorata za lesarstvo Danilo Anton Ranc, direktor Spirita Tomaž Kostanjevec, direktor Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS Igor Milavec in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.

Namen Dneva slovenskega lesarstva je predstaviti ključne izzive in priložnosti lesno-predelovalne panoge, ki jo čakajo pri prehodu v ogljično nevtralno in digitalizirano družbo, ter opozoriti na pomen lesa pri blaženju podnebnih sprememb.

Cilj osrednjega dogodka slovenskega lesarstva je tudi okrepiti splošno zavedanje o lesu, spodbujati uporabo lesa pri gradnji objektov in opremljanju doma, informirati javnost o prednostih lesene gradnje in rabe lesa v bivalnem okolju ter njegovem ekološkem pomenu in družbeni odgovornosti.

V okviru srečanja bodo podelili tudi nacionalne nagrade in priznanja za lesarski presežek leta 2021. Nagrade za izbrane lesene izdelke, ki predstavljajo reprezentativno in globalno poslovno uspešno ponudbo slovenskega lesarstva, bo Spirit letos podelil prvič.

Dnevi slovenskega lesarstva se bodo zaključili prihodnjo sredo z razvojnim dnevom gozdno-lesnega sektorja, na katerem bodo prikazali aktualne razvojne projekte in dejavnosti v gozdno lesnem sektorju.

Source
STA
Back to top button