AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Na čelo STO kot vršilka dolžnosti Ilona Stermecki

Slovensko turistično organizacijo (STO) bo od ponedeljka kot vršilka dolžnosti vodila Ilona Stermecki. Vlada je namreč na današnji seji s položaja direktorice STO razrešila Majo Pak in na njeno mesto imenovala Stermeckijevo, izhaja iz sporočila za javnost po seji vlade.

 

 

Pakovo je vlada razrešila s petkom, Stermeckijeva pa bo položaj prevzela s ponedeljkom. STO bo vodila do imenovanja novega direktorja, vendar največ za šest mesecev.

Maja Pak je dne 17. novembra podala odstopno izjavo, v kateri je zaprosila, da jo vlada predčasno razreši z mesta direktorice STO. Imenovanje Stermeckijeve je na dopisni seji danes predlagal svet STO, so po seji vlade še sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kot razlog za odhod je Pakova v odstopni izjavi navedla razhajanje pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom. “STO zapuščam v odlični kondiciji, z vrhunsko, motivirano in kreativno ekipo, s katero smo v preteklih letih v tesni povezavi s turističnim gospodarstvom uspešno pozicionirali Slovenijo na globalnem turističnem zemljevidu kot zeleno in trajnostno usmerjeno destinacijo, ki se redno uvršča na lestvice najbolj atraktivnih in zaželenih turističnih destinacij,” je ob odstopu v izjavi za medije zapisala Pakova.

Počivalšek se je takrat v pisnem odzivu Pakovi zahvalil za njeno delo in dobro sodelovanje. Ob tem je poudaril, da je epidemija covida-19 pred slovenski in globalni turizem postavila velikanske izzive, ki terjajo spremembe na vseh področjih.

“Vlada je v času epidemije za ohranitev turističnega ekosistema namenila dobro milijardo evrov, kar terja tudi nujne strukturne spremembe. Rešitve, v katere nas potiska nova realnost, morajo zato bolj pogumno nagovarjati ključne segmente, predvsem pa več časa posvetiti iskanju poti implementacij nadstandardnih rešitev,” je poudaril.

Pakova je STO prvič vodila med letoma 2010 in 2012, nato je bila STO z vrsto drugih državnih agencij združena v javno agencijo Spirit Slovenija. Vodenje nacionalne turistične organizacije je znova prevzela po njeni ponovni osamosvojitvi leta 2015. Marca letos je vlada Pakovi zaupala nov mandat na čelu STO za petletno obdobje.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button